úterý 9. září 2008

Zelené peklo

Strana zelených je svým způsobem zajímavá partaj. Soubor lesníků, nimrodů, ekologických levičáků, zhrzených pravičáků a jednoho špatného májového herce chystá do krajských voleb vytáhnout na voliče biologickou zbraň. Už o víkendovém sjezdu strana předvedla, že někteří členové mají podivný smysl pro politickou odpovědnost, lihová one-man show pana Šlechty bude jistě vděčným tématem politologických dizertačních prací (video ZDE).

Přesně 16. září ale zažije ostravské Masarykovo náměstí zelenou apokalypsu, jíž bude fírerovat jistý Ladislav Koval, boss tamní kandidátky. A že to mají zelení v hlavě srovnané trochu jinak než většina z nás, dokazuje i fakt, že Koval představí hiphopový projekt Žabí orchestr. Žáby rozjedou v Ostravě rapovou show, v níž budou dávat respekt kytičkám a lučním kobylkám. Penis se mi scvrkává při pomyšlení, jak asi bude naživo znít tahle nazelenalá dětská rýmovačka:

Zvířátka jsou kamarádi
Nečuráme na kapradí

Pojďte šetřit energií
Obaly ať samy hnijí

No, sofistikovanější text by vymyslel i Keňan po měsíci v Praze. A to jsem u volební urny ve slabé chvilce přemýšlel, že tu Bursíkovu partaj budu ze srandy volit. Teď to ale vypadá, že daleko většími recesisty jsou sami zelení.

2 komentáře:

aseedi řekl(a)...

My, s mým milým dedečkem v sobotu sledovali televizní, zelený maratón a celkem jsem se bavil. Sám jsem uvažoval o jakémsi blogerském postu na téma "Proč se má oblíbená politická strana drolí jako písek", ale pak jsem to zamít, nicméně abych se dostal k jádru tohodle komentu, tak ti děkuji za echo ohledně zeleného mítinku v Ostravě, mě se to něchtělo hledat, kdy tady budou schůzovat....asi si tam zajdu, Žabakům neodolám. Jo a promiň mi ten nemístnej a dlouhej komentář

Markus řekl(a)...

Jen dej plz vědět, jak to Žabáci rozbalili...