pátek 12. září 2008

Romantická kniha

Současné světové spisovatelky odmítám číst už ze zásady. Buď píšou o feminismu otevřeně, nebo píšou o feminismu skrytě. Nedalo mi ale nekoupit si růžovou knížku od Nancy Huston, na jejímž přebalu je nádherná blonďatá holčička (až dospěje, prasácké brány internetu se jí naplno rozevřou).

Zpátky k Nancy. Dodneška jsem si myslel, že trpím chronicky zvrácenými představami pouze já a asi dalších 5390 lidí sledujících stránky www.zvraceny.cz. Teď k nám přibyla i Nancy. Začátek její knížky vypráví o šestiletém junákovi s extrémně vyvinutou inteligencí. Ta mu mimo jiné umožňuje poznávat krásy pravidelné masturbace a zároveň otevírat webové stránky s obsahem, mírně řečeno, kurevsky prasáckým. Chlapečka vzrušují výjevy z Iráku nebo věznice Abú Ghraib a při pohledu na mrtvá a rozřezaná těla spojeneckých vojáků se mu vždy nalije penis krví.

Jak to v praxi vypadá, vypoví nejlépe krátká ukázka, kterou odcituju ze strany 38.

"Po školce si vytáhnu na verandu svoje playmobily, nahážu je na sebe, udělám z nich pyramidu jako v Abú Ghraibu, pustím do paňáků elektřinu a nutím je šoustat a supět a honit si ho přede mnou a posmívám se jim a chechtám se jako Lynndie Englandová."

Jinými slovy - jestli hledáte vhodný dárek pro svou milou, Rodová znamení od Nancy Huston ji rozhodně nažhavý natolik, že mateřství začne považovat za jediný smysl svého života.

Žádné komentáře: