středa 24. září 2008

Plachtící lopuch padák nikdy nenahradí

Asi jsem se zbláznil. V pátek mě čeká tandemový seskok padákem. To je takový roztomilý adrenalinový zážitek, během kterého se podíváte dvouplošníkem do výšky čtyř kilometrů, pak vyskočíte a necelou minutu plachtíte vzduchem jako osmdesátikilové pírko. Údajně se platí až po seskoku. Asi mají strach, že by je mrtví skokani pronásledovali ve snech s modelem letadýlka v ruce.

Kdybych byl magor, napsal bych něco v tom smyslu, že muži pociťují stále silnější potřebu něco si dokazovat. A to nemám na mysli Vlastíka Tlustého a jeho bublinkové lázně. Lidstvo za těch několik století urazilo obrovský krok. Dřív chlap vstal, udělal ženě dítě, vyšel z jeskyně a odcupital s lopuchem na ohanbí lovit mamuty. Teď chlap ráno vstane, podívá se na manželku a radši znovu usne.

Mamuti jsou namražený v regálech obchodů, děti hajají uložené ve zkumavkách spermobanky a lopuchy pěstují důchodci na zahrádce. Takže mužský rod jen přežívá z jakési folklorní nutnosti a jediné, jak na sebe může upozornit, je skočit ze čtyř kilometrů a ještě za to platit.

Nijak se nelituju a už vůbec nemám potřebu lovit mamuty a strachovat se, aby mi vítr neodfoukl čerstvě utržený lopuch. Jen jsem chtěl říct, že se na ten seskok padákem docela těším:)

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

bacha, aby ti při tom seskoku neulít lopuch... :)

blondýna