sobota 30. srpna 2008

Murphyho zákon

To, že se role mužů ve společnosti emancipovaných Češek mění rychleji než názory Jirky Paroubka, není kdovíjaký skandál. Vtipné je ale poslouchat pivní názory zasvěcených, kteří se snaží emancipaci žen a dívek a slečen a holek nějak definovat, aby vlastně vůbec věděli, co se na ně valí.


Když mi jeden kamarád povídal, že nějak nerozumí tomu, proč bodře vytvarované samičky nosí sterilní kostýmky, které je zbavují veškeré rajcovnosti, musel jsem uznale pokývnout.

Když mi druhý kamarád povídal, že nějak nerozumí tomu, proč hrdé rodičky odmítají pěstit a vychovávat svá dítka a místo toho raději nosí sterilní kostýmky, musel jsem souhlasně pokývnout.

Trnovou korunu tomu ale nasadil sociolog Martin Fafejta v Instinktu, jehož rezignovaně pesimistické glose na současnou feminizaci maskulinní společnosti (blééééé) se nejde než uznale a souhlasně zasmát. Na otázku, je-li mistr Fafejta rozveden, opáčil: „Ne, nejsme rozvedeni. Z hlediska zákona jsme šťastné manželství, které se stará o své děti, jen každý z rodičů bydlí jinde.“ Takhle nějak si představuju v praxi zákon o manželství podle Murphyho.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

co říct.. teď budeme my, ženy, obtěžovat chlapy v práci.. tomu se říká genderový pokrok... Těšte se

Markus řekl(a)...

už se nám klepou nohy:)

Anonymní řekl(a)...

mně kostýmky nepřijdou nerajcovní. Náhodou když si objednáš striptérku, tak ti většinou přijde v nějaké uniformě (jsem viděla ve filmech... ježiš na co se to koukám??)

No hele ale žena, co máš doma, v kostýmku asi sexy neni,o)