pondělí 4. srpna 2008

Pat a Mat zezelenali závistí

Dneska všechno klapalo jako při prvním sexu. To takhle ráno vstanete, hlava bolí jako po Zetoru (zelená, tonik, rum) a vy jdete na pár hodin k počítači kouřit ten kapitalistický penis, aby z něho ukápla aspoň ta trocha lepkavé tekutiny, které se familiérně říká peníze. A přeci se hlava točí, jako na řetízkovým kolotoči, jenže tu není žádná tlustá cikánka, která by vám vynadala, ať si jdete ublinknout o stánek vedle. Jen tady visí na zácloně v obýváku leguán, který už nadobro zezelenal nudou.

Zvedne se vítr, oklepe pět meruněk, kterým otec v posledních týdnech věnoval víc času než vám za celý život. Bez zbytečných emocí sesbíráte svých pár švest...tedy meruněk a hodíte je sousedovi přes plot.

Obvykle se mezi 14:05 - 14:58 věnuji prohlížení svého těla v koupelně ze všech možných úhlů. Nepřináší mi to žádný ego trip, beru to jako nutné dobro. Rutina údajně dodá vašemu životu řád. Dávám tedy svému životu řád, budiž mým evropským mírám požehnáno. A budiž požehnáno i mé velkorysosti, protože se mi na noze zabydlelo klíště, které spokojeně sálo z mé levé holeně již třetím dnem potají alkoholickou krev. Stačilo pomazat rumem a odpadlo samo. Pak že chlast škodí.

Dál se stala řada nepodstatných věcí, vypadl proud, následkem čehož nešla elektrická vrata u garáže, následkem čehož jsem je musel manuálně otevírat, následkem čehož jsem urval pojistku, následkem čehož nejdou otevřít vůbec. Jak by řekli Pat a Mat - A je to...

Žádné komentáře: