pátek 22. srpna 2008

My Fried Lady

Fascinující. Tohle oblíbené adjektivum českých novinářů mě napadlo při včerejší jízdě pražskou tramvají, kde se hlasitě bavily opilé manažerky v kostýmech, vracející se domů z úspěšného večera v baru. Vystajlované paničky a věrné abonentky časopisů Elle a Harper's Bazaar zřejmě zbavil ethanol těžce naučenému sebeovládání. Z ledových královen, ujíždějících si na bio rajčatech z holandských farem a minerální vodě Evian, se mávnutím rákosníčkova chloupku staly echt jézéďačky, které si sdělovaly ty nejintimnější gastronomické úchylky.

Neodvážil jsem si představit, jak musí vypadat křehká blondýnka s jemnými stíny pod očima a předraženou rtěnkou na plných rtech v posteli s kýtou uzeného a smaženým kuřetem. Neodvážil jsem si představit, jak je schopná křehká blondýnka se zlatými náušnicemi a umělými nehty dražšími než moje značkové boty poskládat na manželské posteli tři různé chody a nevylít při tom hovězí vývar s játrovými knedlíčky na saténové povlečení.
Přestože to velmi živě popisovala. A s ječivým smíchem dodala, že to je často lepší než chlap. Takže pánové, nezbývá než popřát: Dobrou chuť!

1 komentář:

Goggly řekl(a)...

Krásný popis nafintěnósních slečen... :D