středa 20. srpna 2008

Anální rock 'n' roll

Po dvou měsících jsem vzal do ruky věc, kterou si někteří vytírají řitě a jiní do ní zapisují své myšlenky jako do análu. Řeč je o knize. Jako jeden z mála si knihy vybírám podle intelektuálního vkusu redaktorů MF Dnes a Lidových novin, což se mi už několikrát (8 případů z 10) vymstilo.

Tentokrát ale měli redaktůrci šťastný výběr. Tím případem je Rjú Murakami, jmenovec slavnějšího Haruki. Ale dost jmen, jde o příběh plný sexu, násilí, hypnóz a prázdných ulic Tokia, takže se knížka bude líbit všem konzervativním mravokárcům, kteří svůj volný čas věnují studování bible v hebrejštině a staré řečtině. Pro ostatní povrchní maniaky si dovoluji bez souhlasu autora a vydavatelství porušit zákon a odcitovat pasáž, kterou by měly maminky číst dětem před spaním místo Ferdy a jeho mrštného zadečku.

Satanismus byl o sexu, všechno, k čemu směřovali, byl sex, nejrůznější podoby abnormálního sexu - anální sex, skatologie, koprofilie, nekrofilie. Celé to začalo ve čtrnáctém století, kdy se templářští rytíři bránící cesty do Jeruzaléma setkali s pohanskými arabskými kulty. Nováčci, kteří vstupovali do řádu, prý museli při zasvěcovacím obřadu líbat řitní otvory vysoce postavenému představiteli řádu.
Takové historky tuhle mladou dámu musejí určitě vzrušovat. Mimochodem, Rolling Stones jednu dobu taky propadli satanismu. A ona vypadá, že by se jí Rolling Stones mohli líbit.


Sakra, a já si pořád říkal, čím je mi ten Mick Jagger pořád tak sympatickej.

Žádné komentáře: