pondělí 25. srpna 2008

Blondýny mají život pod psa

Předesílám, že nemám nic proti psům. Poctivě jsem jednoho venčil několik let, ačkoliv jeho stravovací návyky neodpovídaly nejnovější stolovací etice. Trpěl totiž jistou žaludeční nemocí, které se mezi pejskaři říká kdovíproč čoklí žravost. V praxi to vypadá tak, že vaše milovaná Ťapinka, Broček nebo Mikeš sežere, na co přijde. A protože mu v hlavě chybí pár neuronů, nepozná, že má dost a pak se vyzvrací a celej kolotoč může začít znovu.

Teď jsem ale narazil na zajímavou reklamní kampaň na žrádlo pro mokré čumáky: v parku se potulují dva usměvaví mladíci (dog-walkeři) a s sebou na vodítku táhnou psa, který kdyby se uměl smát, tak se řehtá na každou fenu. Důvod? Je vykrmován granulema Perfect fit od firmy Mars. Na majitele psů tento marketingový krok udělal obrovský dojem a pro své čtyřnohé fellaz údajně zkupují celé kartony.

Připomínám, že nemám nic proti psům. Trochu mě udivuje, že mají psí hotely a psí butiky a psí kadeřníky a psí pořady v televizi a psí časopisy. Lidi se k nim chovají líp než k vlastním dětem, protože jim nemusí dávat kapesné, poslouchat jejich storky ze střední a řešit jejich průsery s prasklým durexem. Pes jen blbě / roztomile čumí, občas zaštěká a vrtí ocasem. A když mu za dvacku koupíte deset deka výběrové šunky, omotáte si ho kolem prstu rychleji než opilou blondýnu na diskotéce. Dodávám, že nemám nic proti opilým blondýnám.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Někteří lidé se stávají dobrovolnými otroky svých mazlíčků. Nevěřila bych, že se někdo vzdá mejdanu, protože Ťapinka, Broček, Mikeš neumí být doma sám/a, když je venku tma. Ale jsou tací mezi námi.

Anonymní řekl(a)...

Připadá mi, že psi v ČR povýšili na privilegovaný druh - což se bohužel o blondýnách říci nedá.
Tolerující a snad tolerovaná? blondýna
p.s. - pozdravuj všechny na němčině :)

Markus řekl(a)...

budu, tolerovaná blondýno;)))