neděle 22. června 2008

Járádjátratyrádjátra

Nikdy bych netušil, kolik decilitrů božkovské lihoviny dokáže můj kardiovaskulární systém zpracovat. Po hříchu zdárně absolvované státnice budou navždy spojeny s pekelnou kocovinou, kdy jsem se vzbudil v 5:02 zimou, polonahej v koupelně pod umyvadlem.

Mlhavě si pamatuju rozhovor s taxikářem, který mě vezl ve 4 ráno do skromného velkostatku, jenž je mi domovinou. Ve snaze zachránit svojí mazdu od natráveného fernetu se šofér neustále pokoušel udržet mě při vědomí. Artikuloval jsem jako Vláďa Šmicer na EURU, takže radši stáhnul okénko a pustil na plný koule Divokýho Billa. Okamžitě se mi zvedl žaludek. Naštěstí jsem už slyšel známé bučení krav a cítil čerstvou vůni nakydaného hnoje. Domov se blížil.

V zimě mě čekaj' další státnice. A za rok ještě jedny. Vyhlašuju tedy charitativní soutěž. Vítězovi budou slavnostně odebrána abstineční játra a při oslavách narození Jana Žižky mi budou za přítomnosti táborských zastupitelů vyměněna za ta vychlastaná. Zájemci nechť zanechají kontakt v diskuzi.

4 komentáře:

kaača řekl(a)...

smích, já dělam státnice zítra, tak sem zvědavá, jak dopadnu na nich i pak po nich :D

Markus řekl(a)...

špatně, i když dopadneš dobře:)

Anonymní řekl(a)...

gratuluji k úspěchu:)B

aseedi řekl(a)...

gratulace......