pátek 6. června 2008

Sparťanská diskotéka

Endlich! jak říkají Němci. Noční můra všech láskyplných a pečujících a starostlivých a milujících děv, slečen, partnerek, kterým nejsou mužské pudy folklórem a přítěží, jejich noční můra právě přichází. EURO 2008. Měsíční jarmark a oslava mužství a piva.

Rád se uvádím do transu, rozvibruje se mi celé tělo, začíná to od levé půlky a svaly mi pak pulzujou tu výše, tu níže, tiká mi v pravé tváři, srdce tluče. Ten pocit bych vám přál. Včera jsem si totiž obřadně pustil Proč?, propagandistický pseudokument oslavující fotbalové krásy a poukazující na přetěžký život vlajkonošů a lidí, kterým ruka osudu vrazila do rukou života fotbalový míč a točenou desítku.

Už před revolucí ale existovali chápaví občani, kteří večerní četbou psychoanalytických tiskovin viděli ultras přímo do recta. Jedna paní ve filmu povídala: „To je ta jejich hudba. Diskotéka, decibely, k tomu pivo…a pak maj takovýhle pudy.“ Takže když roztlučete půlku vlaku, vyhodíte průvodčí z jedoucího rychlíku a fandíte Spartě, nezoufejte. Přestaňte poslouchat diskotéku a decibely a rázem se uzdravíte.

Žádné komentáře: