pondělí 15. prosince 2008

Tak dlouho chodíš se džbánkem pro pivo, až se vožereš.

O víkendu jsem se po dlouhé době potkal s lidmi, s nimiž mě pojí společné zájmy - koukáme na stejné porno, pijeme stejnou značku piva, líbali jsme se na střední se stejně povolnými dívkami a mimochodem jsme spolu (prej) chodili na gympl. Jeden z kamarádů, jehož jméno, přezdívku, délku penisu i počet partnerek mám na tomhle blogu od jisté doby zakázáno zmiňovat, začal konverzaci docela natvrdo - byl na mysliveckým plese.

Nepředstavujte si fešně oblečené nimrody do zelených kamizol, kterak se hrabalovsky hádají o šípkovou nebo se zelím. Tohle byla vesnická hoňba (ta myslivecká - na zvěř), kde pro celou knajpu uvařil hostinský obamovský guláš (odvozeno od jeho zvláštně tmavého zabarvení) a pak se celá hospoda začala ožírat. Shodou okolností tam jeden z myslivců měl přístroj na měření alkoholu v krvi, což logicky nemohlo nechat lesníky chladnými a okamžitě se jim rozzářila očíčka, jako kdyby spolu viděli kopulovat dva dobře šlechtěné srnečky.

Začaly tedy padat sázky, kdo nadýchá víc. Objednávaly se dvojité, trojité, čtverité i paterité konve lihu, ale nikdo z myslivečků se nemohl přehoupnout přes magickou hranici 2 promile. Zpočátku měli chlapi radost, kolik toho jejich dobře krmená těla vydrží a chválili hostinského za dobře uvařený guláš. Po pár hodinách ale nimrodi znejistěli, protože ať dali dýchnout několika lidem spícím v deliriu pod stolem nebo na stole tancujícímu výherci tomboly, pořád na displeji svítila 1,9. V podezření se okamžitě ocitl kdo jinej než ubohej hosposkej, jemuž denní tržba pokryla roční náklady na provoz šenku.

Vrchní si se smíchem od myslivců vypůjčil ten pekelnej stroj a přečetl jim na zadní etiketě malým písmem napsanou větičku, ze které se nimrodům zatočili péra nejen za kloboukem. "Přístroj měří alkohol v krvi jen do 1,9 promile." Myslivci se podívali na hostinskýho a kdyby mohli chodit, určitě by ho přizabili, ale všichni tak nějak tušili, že bude lepší si dát ještě jednoho ruma na dobrou noc a pak sladce spočinout hlavou na po(b)litém ubrusu.

4 komentáře:

Enykl řekl(a)...

:D ...ještěže jsem se letos neúčastnila!

Anonymní řekl(a)...

Ach, kdo by nechtěl bydlet na vesnici...

Word-slinger řekl(a)...

Už se nemůžu dočkat naší vesnický plesový sezóny...:))Maškarní, mysliveckej, hasičskej..

Markus řekl(a)...

cítím jistou ironii ve vašich komentářích dámy, máte snad něco proti myslivcům?