sobota 1. listopadu 2008

Mládí v hajzlu

"Dřív jsem si věk přidával, teď si ho musím ubírat," postěžoval si mi nedávno kamarád po sedmém pivu. Oba jsme se zasněně podívali k protějšímu stolu, kde si osmnáctiletá děvčata sdělovala čerstvé sexuální dojmy a popíjela kofolu. Připadali jsme si jako geronti. Na gymplu jsme si s růžovými brejlemi na očích malovali, jak v pětadvaceti budeme lusknutím prstu ohromovat eroticky prosté dívky a lákat je do svých privátů na sexuální polohy Orání pluhem, Rákosovou píšťalu a Štípání bambusu.

Oba jsme na sobě pocítili nesnesitelnou těžkost bytí. Muž se v pětadvaceti letech ocitá na životní křižovatce, na jejímž odpočívadle si musí položit otázku - Chutná mi raději archivní, dobře uleželé víno, za které se musí tvrdě platit, anebo mladé a divoké bobule, po nichž sice ráno bolí hlava, ale jsou dobře dostupné?

S kamarádem jsme se po devátém pivu shodli, že výběr z bobulí pasuje k mladému muži stejně jako Oscar za herecký výkon k Chucku Norrisovi. Leč náš kamarád Kuna rozřešil celou situaci důvtipem a nebál se jít intelektuálně tak nízko, že začal mluvit o bulváru. Pil pivo a říkal, že náš čas ještě přijde.
Pil pivo a říkal, ať se podíváme na takovýho Jirku Menzla.
Pil pivo a říkal, že to je starej ztrouchnivělej dědek.
Pil pivo a říkal, že v 70 letech hrdě obhospodařuje sympatickou třicítku.
Pil pivo a říkal, že s ní snad i čeká dítě.

Náladu nám to teda moc nezvedlo. Jedinej, kdo se zvedl, byly slečny od vedlejšího stolu a s pohrdavými pohledy opouštěly restaurační zařízení. Píchlo mě u srdce a v podbříšku. Trnovou korunu tomu všemu nasadil opět Kuna, který konečně dopil svoje pivo a procedil: "Otázkou ale zůstává, jestli v sedmdesáti letech budu mít na oplodnění nějaký třicítky v pohodě kyčle."

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

mladé a divoké a dostupné bobule???
která z tvých 8 zvrhlých osobností psala tenhle text, hon?

Markus řekl(a)...

Ta devátá;)

Mamba řekl(a)...

Copak kyčle, ale konto :-)

Anonymní řekl(a)...

Ona i osumnáctka může bejt kvalitní jako archivní víno... ale to nikdy nevíš,o/ Jako ale stejně nikdy nevíš, jestli se ti do toho archivního vína nepromočil korek. Takže stejně zůstaneš u svojí slečny a tohle nemusíš řešit.

Word-slinger řekl(a)...

vy jste docela parta romantiků:D:D:D

Markus řekl(a)...

snažíme se, no:)