neděle 16. listopadu 2008

Hledá se nejblbější Čech

Kvůli ošklivé nemoci z čeledi chřipkovitých jsem nucen ležet na své pohodlné sedačce, pít oblíbený zázvorový čaj a po nocích v horečce sledovat programy českých televizí. Činnost, které jsem se po léta zdárně vyhýbal, mě tedy zastihla zcela nepřipraveného, fyzicky vyčerpaného a psychicky pokleslého. Místo studování Sumy proti pohanům od Tomáše Akvinského a popíjení Piemonte Chardonnay tak koukám na reality show TV Prima Hledá se táta, nad kterou by sociologům zaplesal nejeden statistický údaj.

Banda balíků (z nichž asi dva pocházejí z mého rodného města, kvůli čemuž jsem již psal na táborský magistrát několikastránkovou stížnost a žádost o jejich vystěhování z obce) se uchází o tři průměrné matky s malými caparty. Fajn námět, řekl jsem si a čekal, jak chlapi budou ve své nadrženosti potají dolézat do ložnic mamin a šeptat jim do ouška, že je pro ně plnění manželských povinností na prvním místě (a teď nemám na mysli žehlení a přebalování posraných plen).

Jenže místo toho se fousáči hádají, kdo v domě dobývané udělá obložené mísy a kdo usmaží řízky. Kdo si lehne do obýváku a kdo do kuchyně, protože nastávající je nejen rozvedená, ale ještě ke všemu socka, která bydlí v 1kk, a tak jí nezbývá, než ty nešťastlivce naskládat do spacáků jako vojáky ve výslužbě.

Prostě klasicky provařený nápad v podání českých občanů, jejichž křoupkovitost, řízkovství, knedlovepřozelovství a záliba v propocených tričkách stáhnou pod vodu i docela nadějný námět na pěkně zvrhlou reality show.


8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Já to říkám pořád, že pozorování televize v podvečerních hodinách je dost blbej nápad... pokud o tom nechceš psát články.

Markus řekl(a)...

zítra je další díl, docela se na to těším, pak dám vedět;)

Anonymní řekl(a)...

ürčitě dej, ať si můžeme všichni vespolek poblejt klávesnice...

Markus řekl(a)...

tak jsem na to koukal do pul 1 a začíná se mi to líbit, je to takové hezky české:)

Enykl řekl(a)...

Sledovat tyto pořady je zhruba stejně normální jako producírovat se před školkou nahý... uvědomuješ si to? :)

Markus řekl(a)...

E: Naprosto, a protože mi soud zakázal přibližovat se ke všem školkám v Praze a Táboře do vzdálenosti 50 metrů, tak mi bohužel už nic jinýho nezbývá:)

Word-slinger řekl(a)...

Takže ty už si viděl i druhý díl?:))Takže se ti to tedy svým způsobem líbí:D Já na to koukám taky a dobrovolně...jen už tedy nemám komu "fandit" ten z mého rodného města už tam není..asi neuměl řízky:D

Markus řekl(a)...

Jo, stal se ze mě pravidelný divák, a to ani nemusím ležet v horečkách, aby mě to bavilo. Bohužel ty protivný macechy zahájily exodus táborských nápadníků a už tam myslím zbývá jen jeden zoufalec:)