pondělí 24. listopadu 2008

80. léta hlásí: Vraťte se do hrobů!

Jsem člověk, který dbá na rodinné tradice, takže kromě pravidelného okopávání hrobů svých předků a chválení babiččiny sekané, často navštěvuji lidi, které porodili dítě, jež bych nikdy nechtěl mít - své rodiče. Tento víkend se však nesl ve znamení něčeho jiného. Svou přítomností nás poctila osoba, jejíž vtipy a sarkasmus by posloužily České sodě na několik let dopředu. Přijela babička zvaná Miluška. Žena, o které tady byla již jednou řeč, přesto její půvab a vznešenost vyžadují, abych ji znovu krátce představil.

Její bílé vlasy v barvě kopacího míče (tedy bílé, nikoliv žluté nebo modré) mohou slabším romantikům připomínat dětství. Její modré oči v barvě loga ODS mohou silnějším jedincům připomínat dospělácké odhodlání. Její červený svetr v barvě panenské krve připomíná...no, to radši nebudu psát, co připomíná.Tak tahle dáma, kterou jsem tady vylíčil jako českou trikolóru, přijela do Tábora, aby zde pokojně strávila zbytek svého týdne. A protože moji rodiče trpí českým syndromem - tzv. vychcaností, byla šlechtická role péče o nejstaršího člena rodu na mně.

Bábinka si ráda pořád na něco stěžuje, na komunisty, na ODS, na mě, na sebe, na nebe, na peklo. A neustále něco glosuje. Když se jí ze slušnosti ráno zeptáte, jak se vyspala, vysype ze sebe hlášku, že málo a že večer prej bude muset jít znova.

Proč ovšem tohle celé píšu je fakt, že tahle osoba z rodu homo gerontus mně regulérně a bez jakéhokoliv pocitu studu prachsprostě přechlastala. Ve své mladické nerozvážnosti jsem se totiž nabídl, že uvařím oběd. Machruju, solím, pepřím, kořením, podlévám, zalévám, připékám, pálím a nakonec servíruju. Stojí to za hovno, ale mně to chutná. Bábinka nemluví, jen nasucho polyká a ve tváři má grimasu jako patnáctiletá holka při prvním sexu. "Takže žádnej kulinářskej šlágr, vole," řekla by, kdyby neměla plnou pusu. Jenže pak si ta nešťastnice poručila desítku Budvar, aby z toho jídla aspoň něco měla.

Já si popíjel obyčejnou šťávu a připadal si jako parchant, kterýmu po jídle mají dát za odměnu kindervajíčko s překvapením. Bábinka zatím do sebe za deset minut kopla celou flašku, poděkovala za oběd a šla si spokojeně luštit křížovku. A člověk, kterej si myslel, že vychlastal všechen líh světa, se najednou cítil asi tak, jako když mu holka řekne, že ten (údajnej) bouřlivej orgasmus při včerejším sexu byly jen zaražený prdy. Ano, až tak moc to bolelo... mě, ne tu holku!

4 komentáře:

Enykl řekl(a)...

Poradila bych ti, abys ji příště nechal předtím pořádně vyhladovět, pak by jí chutnalo všechno ...ale to se babičkám nedělá. :)

Markus řekl(a)...

to je docela drsná metoda i na mě, té staré ženě bych neměl srdce to udělat. (myslím, nechat ji vyhladovět:)

Anonymní řekl(a)...

máš její geny, máš naději...

Markus řekl(a)...

Taky doufám, že budu kráčet v jejích stařeckých šlépějích!