čtvrtek 2. října 2008

Paroubkův minipyj ze Zahradního města

Už pár týdnů bydlím na pražském sídlišti, které zdejší zastupitelé pojmenovali velmi poeticky jako Zahradní město. Neznamená to, že by tady lidi bydleli v polích, chovali krávy, mačkali jejich cecky a pili následně teplé mléko z jejich útrob. I když by to bylo krásné.

Zahradní město je cosi jako lepší kopie panelákového Jižního města, kde feťáci zakopávají o svoje ex (myšleno bývalé jehly). Herny, bary, smažky a somiliéři krabicových vín. Toť můj pohled ze čtvrtého patra. Nechápu, proč nemůžu mít aspoň výhled na protější balkon, kde by se v zimě opalovala blondýna 90-60-90 a četla si při tom Odpoutaného Prométhea od Shelleyho v originále.

Takhle ale bydlím opuštěný jako Kutil Tim v té jeho dílně... a místo svěráků, šroubováků, palubek a kladiva tu jsou jen piva, knížky, porno a zvuky od sousedů. Mám totiž kurevsky tenký stěny, protože kapitalismus je větší děvka než Silvia Saint, a tak se šetřilo, kde se jen mohlo.

Začíná mi z toho hrabat, asi jako když se musíte každý rok dívat na nový film od Jeníka Hřebejka, trnout aby Řepka ze Sparty neposlal někoho do invalidního důchodu a žasnout z toho, jak Jirka Paroubek může skrze svého minipyje plodit děti. Jako bych se dokázal vcítit do kůže Jacka Nicholsona a jeho ostře nabroušené sekyry z melodramatické slaďárny The Shining. Jednou vám prostě jebne. Zčista jasna. A nikdo vám to nemůže mít za zlý... a už vůbec ne váš soused.

3 komentáře:

kaača řekl(a)...

no, tady v německu taky šetřili asi kde mohli, slyšim úplně všechno kolem a jak na to nejsem zvyklá.. asi si taky nabrousim sekyru :D

Markus řekl(a)...

je to k zbláznění, ty máš štěstí, že tam asi kolem máš všude mladé studenty, kteří si po nocích projevují lásku, ale mě tam soused už dva týdny stlouká od rána do večera nábytek...o víkendu jdu do hornbachu:)

Anonymní řekl(a)...

já bydlím od zahradního města co by paroubek kamenem dohodil a asi je to všude stejný. ráno slyším zprávy z radia od sousedů a na záchodě je dokonce cítít, co nad námi sousedé vaří, příjemné zpestření :)