pondělí 27. října 2008

Odpanil mě kamarád do deště

Když mi kamarádka před pár lety řekla, že o pannenství přišla až ve dvaceti opilá v telefonní budce, odpověděl jsem jí, že to přišlo jako na zavolanou. Tehdy nám to připadalo vtipné. Smáli jsme se tomu. Byli jsme opilí, šťastní a odpanění. Doba i úroveň vtipů se ale rapidně změnily.

Když jsem se v sobotu večer léčil z jedné z nejzhoubnějších civilizačních chorob dneška - kocoviny - byl jsem upoután na domácí lůžko - kavalec - a odsouzen k celovečerní konzumaci nealkoholických nápojů, ze kterých se mi zvedal žaludek naruby jako "židovská předkožka". A protože mi pohled na moje zubožené tělo nepřinášel žádné duchovní pozdvižení a už vůbec mi nepřipadalo vtipné psychicky se cítit jako Mirek Topolánků, pustil jsem si televizi.

Když jsem koukal na ČT1 na Souboj hitů, vypnul jsem zvuk a došlo mi, že Kristelová je docela chytrá ženská a napadlo mě, jak o to asi v mládí přišla. Myslím o tu inteligenci. Zasmál jsem se tomu a napil se sodovky. Smích mě rázem přešel.
Přepínám.
Na Nově zabírá celou moji plazmovou televizi s dvou metrovou úhlopříčkou klon člověka a mloka. Halina Pawlovská vyučuje výkvětu české elity (Valenta, Sagvan Tofi, Lucinka Vondráčková), jak správně psát čezki. Dívám se na zadní etiketu lahve od sodovky, jestli nepiju náhodou limitovanou edici pro dospělé s obsahem alkoholu 60 %. Hlava se mi začala točit jako prsa Haliny při sprintu a pomalu jsem upadal do mdlob.

Nechtějte vědět, co se mi zdálo. Za tohle by mě totiž zavřeli na psychiatrii. Všude běhala obrovská prsa na nožičkách, místo bradavek měly dvě oči a neustále mrkaly. Odehrávalo se to na rozkvetlé louce, na jejímž konci byl dřevený posed porostlý obrovskými choroši. Na něm seděl obnažený Sagvan Tofi s lopuchem na ohanbí a laškovně na mě ukazoval prstem. "Chceš ještě?" ptal se mě a drbal se ve vlasech. "Jestli ano, tak pojď nahoru, budu tvůj kamarád do deště."

Co myslíte, šel jsem nahoru, nebo ne? :)

5 komentářů:

aseedi řekl(a)...

Šel si ne ? Ale doufám, že si Sagvanu Tofifemu taky vypl zvuk. Jinak ten hezký pořad s hezkým, českým názvem byl pěkně tupý, ale zkoukli jsme ho celý....

Anonymní řekl(a)...

hele mně to na zavolanou přijde fakt vtipný... hi,o)

Markus řekl(a)...

To už nikdo nezjistí, jak to mohlo dopadnout, protože jsem se v tom nejlepším zrovna vzbudil:)

nora: jsi opilá, šťastná a odpaněná?:)))

Anonymní řekl(a)...

jsem... má to s tím snad něco společného?,o)

Markus řekl(a)...

tak pak ti to vtipný přijde zcela právem:)))