sobota 4. října 2008

Doktor House se zbláznil

Na Praze mě baví ta různorodost, každej den totiž potkám jiný a jiný magory. Jinak tomu nebylo ani v pátek, kdy se jejich koncentrace zvyšuje podobně jako přítomnost alkoholu na sjezdu Strany zelených. Seděl jsem v zaprděném křesle jedné kavárny, četl The New York Times (nebo možná Blesk, teď už nevím), když tu si k protějšímu stolu sedl chlapík, který jako by utekl z natáčení Přeletu nad kukaččím hnízdem 2.

Lemtal kafe a neustále někam volal z mobilu. A měl hroznou radost, když mu to někdo zvedl. Méně už osazenstvo kavárny, páč jeho hluboký tenor rezonoval o stěny a strop víc než upištěný vokál Lucinky Bílé. Všem svým milenkám a známým hrdě sděloval, že se právě vrátil z blázince, kde byl měsíc a že teď bydlí u rodičů a je mu už o něco líp. Poprosil jsem servírku, jestli bych mohl zaplatit, magor si poručil panáka. A volal dál. A všem říkal, že už nepije, že jen srká kafe. S chlastem prej seknul.

A teď přichází pointa. Proč se vlastně náš magor zbláznil? Co to bylo za člověka? Jakou měl velikost trenek? Nakonec to na sebe prozradil sám: Šlo o doktora, kterýmu zčista jasna jeblo v makovici a odešel přímo z operačního sálu. Nevím, jestli zrovna rodil dítě nebo někomu operoval srdce, ale za tenhle lékařský zákrok bych mu 30,- Julínkovného nedal.

2 komentáře:

kaača řekl(a)...

no, jestliže chlastal, možná bylo dobře pro toho pacienta, že odešel!

Markus řekl(a)...

to je fakt, snad mu předtím ještě zašil břicho:)