pondělí 5. října 2009

Ježíš je sexy

Potkal jsem oblíbené potulné černoprdelníky, hlásající slovo boží. Proč mladí při slově Ježíš ukazují na obou rukách fuckera? Když jsem se podíval na ty apoštolské trosky, tak mi došlo, že největší překážkou jsou vlastně oni...

Stojí v metrech jako špatné kopie drogových dealerů a kšeftujou s Kristem. Drží ho v ruce v časopisech, na křídovém papíře, ve slovech, větách, odstavcích, článcích. Kokainově bílé obličeje, ruce se jim klepou jako dva vibrátory, brýle nasazené na kořen nosu, skelný oči jakoby napuštěné tekutým dusíkem. Nabízejí lepší zítřky a růžovou budoucnost, sami na sobě ukazují, že realita a přítomnost jsou jako duha bez barvy. Takhle jednou skončíte, rovný charakter, pokřivené tělo, modlete se s námi, anebo proti nám!

Potulné smažky Kristovy, vaťáky a palčáky, hrdí na svou bídu a ošklivost. Ukazují, že být věřící znamená být troska. Mávají křížem jako feťák jehlou. Proč v metrech a ulicích nechodí modelky a nagelovaní kluci, proč nemají bibli v ruce, proč neverbujou do boží armády oni? Proč musí stát u stánku s párky a kebabem seschlá stařena, která vypadá, že z ní někdo brčkem vysál celej život? Proč musí u východu z metra zevlovat žilnatej děda páchnoucí močí a samotou? Proč si církev neobjedná hostesky s letákama v bikinách a nedá sbohem oldschoolu?

Pak člověk někde prohodí, že je věřící a ateisti se na něj sesypou jako Japonci na sushi. Těžko jim to mít za zlé, protože si okamžitě představí sektářský spolek vyšinutých lidí s děsivými úsměvy, co se oblékají jako v roce 1976, usmívají se, jako by měli pod jazykem nonstop LSD a dech jim voní po hašlerkách a dršťkové polívce.

Aby se člověk mohl dotknout nebe, tak se musí nejdřív odrazit od země - takže by církvi neuškodilo být trochu přízemní, udělat house party, doprostřed parketu postavti obrovský neonový kříž a ukázat, že aspoň ten Ježíš byl sexy a měl koule, když se nechal ukřižovat a byl přitom do půl těla nahý.

8 komentářů:

Nora Králičí řekl(a)...

Tak na takovouhle kalbu bych šla,o)

Blondyna řekl(a)...

No.... ja ne

Markus řekl(a)...

blondýno: tak to tě asi ukřižujeme!

Unknown řekl(a)...

a tohle je fakt.jakto,že mě to samotnou nenapadlo,co je příčinou mý nechutě k těmhle rádoby sluhům božím?jestli je láska bůh a bůh je láska,tak by měli zářit na sto honů božím požehnáním.obávám se a fakt nechci nikoho urazit,že k víře se uchylují ti,co sami sobě příliš nevěří a potřebují berličky k přežití.jenže-ježíš je vážně sexy a bůh je v každým z nás,protože jsme jeho děti.otce bych měla milovat.ne se před ním plazit.

Lenka řekl(a)...

No jo, to mne vlastně nikdy nenapadlo to, jak tihle služebníci boží vzbuzují spíš hnus. Asi proto, že já znala vždycky tu víru nenásilnou, mezi mladými, s rockovými písničkami a kytaramai a užilo se plno legrace a necítila jsem v tom ani nátlak ani omezení.

panvicka řekl(a)...

Celá náboženství mi připadají nesmyslná, ale zatančit si kolem kříže jako kolem tyče ve spodním prádle, proč ne :D

Nora Králičí řekl(a)...

Takže bude kalba ve stylu Ježíše a Madonny!

Markus řekl(a)...

já věděl, že se nějak dohodneme :)