pondělí 16. března 2009

Slováci chodí na kafe se Schwarzeneggrem

Slovensko pro mě po minulém víkendu nebudou už jen halušky, Kontrafakt a Vlado Mečiar. Na jednom z večírků jsem v opileckém pomatení zaklepal na dveře jednoho z pokojů a bez zbytečných zdvořilostních frází nakráčel dovnitř. U stolu sedělo trio chalanů, jejichž výraz ve tváři v lecčems připomínal herecké vrcholy Arnolda Schwarzeneggra.

Co na tom, že byly dvě hodiny ráno a ze mě to táhlo jako z nedopitého půllitru. Naštěstí se za mnou vynořila blonďatá kamarádka, což dotyčné přesvědčilo v tom, že to s nimi myslím dobře. A chalani pak nalejvali a nalejvali, až se s námi celou noc točil svět. Když jsem se jich za hodinu zeptal, co to pijeme, že mi to připomíná kafe mojí babičky (což neměla být lichotka), tak řekli, že v tom kafe je. Mimo jiné. A také další dva druhy alkoholu.

Když jsem pak nad ránem ulehal do prachem pokryté postele, venku padaly sněhové vločky a v místnosti nade mnou se loučil se sobotou jeden ze studentů hlasitým zvracením. Přikryl jsem se dekou a spokojeně si oddychl. Za dvě hodiny jsem otevřel oči. Místnost prosvětlovalo přicházející ráno, soused spokojeně spal a svět se se mnou točil jako pes za svým ocasem.

Hodinu nato jsem nasraně vstal, našel na netu mapu Slovenska a celý den plival na monitor. Tak nějak mi totiž nedošlo, že když celou noc pijete kafe v domnění, že to je slovenský národní likér s příchutí kávy, asi jen těžko zahmouříte oči.

A už nějak začínám chápat slova slovenské hymny, kdy Slováci ožijů. Ožijů, protože pokud budou dál chlastat tenhle driják, nikdy neusnou...

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

hihihi.... koukam, ze mas nazor na Slovensko jak ja: http://lilu.cz/www/nedenik/opet-v-blave.html :-)))))

Enykl řekl(a)...

To mi připomíná častý výjev ze stodolní, kde mladé holky nekriticky pijou Křídla, aniž by si uvědomily, kolik do sebe tím dostanou redbullů a pak je ulice plná opilých neúnavných holek:)

Markus řekl(a)...

chceš říct, že ti nekriticky připomínám mladou holku ze Stodolní?

Enykl řekl(a)...

...A kdyby sis ještě odbarvil vlasy na blond...