neděle 22. března 2009

O složitých věcech

O víkendu jsem pocítil hořkost paradoxů. Po dvou měsících jsem konečně ochutnal cosi českého - kamarádka uvařila guláš s párkem. Plechový hrnec plný červené polívky voněl tak krásně, až jsem se cítil jako Lešek Semelka na nudistické pláži. Bylo prostřeno k večeři, piva nachlazená, chleby namazané, trenky vyměněné, ústní voda aplikovaná - v ten posvátný moment to vypadalo, že tak idylickou situaci nemůže nic na světě zničit.

Život si ale dokáže s člověkem někdy až krutě pohrát, takže zatímco jsem pomalu foukal lžíci horkého guláše, krátil jsem si čas zkoumáním barevných magnetků, které visely na lednici. Tento druh krácení času před konzumací polévky zdál se mi být poněkud šťastným až do chvíle, kdy jsem narazil na magnet, který hrdě hlásal motto:

Ženy mají rády prosté a jednoduché věci - muže.

Naprosto nevědomky jsem se ocitl ve feministickém doupěti. Kamarádka se jen usmívala a já sbíral odvahu, abych se jí zeptal na otázku, která rozhodne, zda guláš zůstane uvnitř mě, nebo půjde ven.
"Jsi feministka, nebo ne?" zašeptal jsem.
Ticho.
Zkusil jsem svoji otázku přeformulovat jinak.
"Považuješ penis za stejný přežitek jako osmičky zuby?"
Guláš se začal hrnout nebezpečně nahoru.
Odpověď nepřicházela, v krku jsem už cítil teplo, párky a nedovařenou bramboru.
"Ne, to mám od známé, ta je feministka," řekla.

Vesele jsem polkl a nadšeně si otevřel další pivo. Následovala asi půl hodinová debata o feminizaci mužů (když vás někdo oslovuje slečínko, jedná se o tzv. feminizaci přímou), kterou ukončila až čerstvě upečená bublanina. Výborná bublanina, kvůli které jsem byl ochoten odpustit si poznámku, že slovo feminismus je mužského rodu...

5 komentářů:

Nora Králičí řekl(a)...

Mně přijde, že feminismus je jako admin blog.cz - všichni ví, že existuje, všichni o něm mluví, ale nikdo ho nikdy opravdu neviděl.

Anonymní řekl(a)...

feminismus je prezitek... a kazda feministka je proste zaseknuta ve 20 stoleti..

Markus řekl(a)...

správně dámy, velmi správně!

Anonymní řekl(a)...

Jsem si myslela, že smíchem se umřít nedá...mi se to málem povedlo :-D Ter

Markus řekl(a)...

Feministické historky - sranda až za hrob