středa 18. března 2009

Moje babička nemá ráda Toma Cruise

Všechny problémy tohoto světa mohou být vyřešeny opatrným používáním výbušnin.

To není výňatek z iráckého manuálu "Jak nejlépe ugrilovat 30 lidí výbušninou C-4", ale seriózně myšlená hláška z filmu Valkýra s Tomem Cruisem v hlavní roli. Tomáše mám rád hlavně pro jeho osudové pohledy - vteřinový záběr na jeho tvář a hned víte, že musí být pěkně na hovno nést tíhu světa jen na svých scientologických bedrech.

Valkýra je docela zvrácenej film, i když se tváří jako načančaná lolitka. Hlavní hrdina je jednookej, chybí mu pravá ruka, se kterou dokonce i hajluje, a když se setká s Hitlerem mezi třema očima, divák cítí smutek a lítost, že si s ním Tom nemůže potřást pravicí.

Všude se třepotají vlajky s hákovými kříži, plave se v bazénu s hákovým křížem a v DVD edici pro dospělé se objeví i vystříhané scény, v nichž mají německé dívky dole vyholený hákový kříž.

Takže když kamarádka v půlce filmu řekla, že ji stejně ty hákové kříže a červeno-bílo-černé vlajky hrozně fascinují, bral jsem to jako nechtěný účinek filmu. O pár minut déle jsem se dozvěděl, že má doma i tričko s hákovým křížem. "Ale nemůžu ho moc nosit," řekla smutně. "Babička by to asi moc nepochopila."

Moje bábina by asi taky koukala, kdybych přišel na nedělní sekanou v triku s hákovým křížem, vesele zahajloval, zastřelil její dvě židovské kamarádky a nakonec ji s nadšením objal. Inu, některé generační rozdíly nikdy nepřekonáme.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

lolitka rikas.. hmmmmm

Markus řekl(a)...

člověk se tu snaží napsat něco normálního a vy mě zase chytáte... za slovo. za lolitku, hmmmm.

Anonymní řekl(a)...

Kolik let je té "kamarádce"? Možná by sis s ní měla babička popovídat... An.

Markus řekl(a)...

řekněme, že pubertu má za sebou a těhotenství ještě neplánuje (myslím ta kamarádka :-)

Anonymní řekl(a)...

sorry. to neni Tebou, to jen ja furt myslim na prasarny.... :-)

Markus řekl(a)...

řekni mužovi, ať ti "vyzná lásku"!

Enykl řekl(a)...

Tohle nepochopím... jestli jí na tom vadí jen to, že by ji babička nepochválila, pak je buď tupá nebo.. ne, hej.. škoda mluvit.. Tohle mě fakt štve.

Markus řekl(a)...

nenosí to proto,že by to její babička nemusela rozdejchat. je to přeci jen už starší pani