úterý 20. ledna 2009

Ožralý usmrkánek

Druhý den se brodím finským sněhem, koukám na finské nebe, modrám z finského mrazu, utrácím za vyplňování finských formulářů nehorentní sumy eur, za které bych byl králem Perlovky, a celé to tady je velmi krásné a seversky zvrhlé. Lidi tu nesmrkají do kapesníků, protože nesmrkají vůbec. Raději srkají smrkance zpátky do dutin a s potěšením je pak polykají. Chutná jim to, asi to zahřívá krk, a protože mě v něm začíná bolet, asi taky začnu polykat (ne toto opravdu nebyla narážka na filmy pro dospělé). Na inteligenta, který smrká do nosočistopleny každý deset minut, se pak dívají jako na kluka, který nikdy neviděl porno (ano toto opravdu byla narážka na filmy pro dospělé).


Hned první den mě v městu zvané Jyväskylä fascinovaly dvě věci, na které jsem si během posledních tří hodin minimálně čtyřikrát vzpomněl.
Zaprvé mě uchvátil můj skromně zařízený pokoj. Postel, stůl, židle a skříň. Na studijním jsem si vymodlil lam-pičku. Vybavení je jako ve vazební věznici, ale královskou skromnost bohatě vynahrazuje podmanivý výhled na školku, před níž si hrají roztomilá Fiňátka. Pomalu přemýšlím, že budu bojovat proti své finanční krizi tím, že pronajmu pokoj nějakému hodnému pedofilovi, jehož ukojení biologických potřeb uspokojí zároveň moje biologické potřeby (za získané peníze se najím a opiju).

Smutnou zprávou je, že se ztenčují zásoby alkoholu, protože se snažím šířit dobrou pověst a opíjím se v pravidelných – tedy hodinových intervalech a z dvou litrů Jacka Danielse zmizel za den půl litr. Jestli to takhle půjde dál, jsem o víkendu na suchu. Při této představě mi znovu vyschlo v krku, ale protože se tu alkoholu vzhledem k Santa Clausovským cenám říká tekuté zlato, raději si místo kvalitní whisky polknu uleželý a teplý hlen. Protože jak se říká – když chcete změnit svět, musíte začít u sebe. Smrk.

7 komentářů:

Enykl řekl(a)...

Hlavně dávej bacha, aby sis tam nepořídil nějaké svoje malé Fiňátko:)

Markus řekl(a)...

En, už jsem o tom uvažoval, ale jinak než ty, zvrhlá dívko:) mám v pokoji čokoládu a jak se ví, děti mají čokovoko rády, takže bych si mohl pořídit malého otroka, který by mi chodil pro pivo a pral ponožky :)

Enykl řekl(a)...

M: Když ho nebudeš nutit, aby polykal tvé hleny, myslím, že vše bude OK. (mimochodem, odkdy je nechutnost nakažlivá a kdy to přejde?)

Markus řekl(a)...

En: nikdy, evidentně jsi to měla sklony k nechutnosti odjakživa k sobě, já to v tobě jen probudil :)

Anonymní řekl(a)...

krása, do finska asi p ojedu jako do poslední evropské země.
ale líbí se mi tvá lam*ička,o)

Anonymní řekl(a)...

zásoby alkoholu si nech pravidelně zvedat kamarády, kteří tě přijdou navštívit přes Duty free shop.

Anonymní řekl(a)...

souhlas, nech si vozit chlastik od kamaradu nebo od "rádoby kamaradu" :-)))