čtvrtek 8. ledna 2009

Heil Love!

Láska. V dnešní době skoro stejnej luxus jako topit plynem a ještě mít auto na LPG. Najde se ale pár lidí, kteří stále dodržují prvorepublikové tradice, vodí se za ruce, chodí do biografu, nestydí se své drahé dát růži a v posteli pořádnej výprask. Sám jsem se do téhle kategorie vloni zařadil a musím přiznat, že to má svoje kouzlo.

Ještě větší kouzlo je ale poslouchat moje známé, kterým společné soužití leze kapánek na mozek. Když totiž chlapec pohladí dívku a řekne jí, že ji k výročí nechá udělat testy DNA, protože vlastně neví, jak to je s její rodovou příslušností, ucítíte najednou zcela nový rozměr slova „romantika“.

Oba se začnou hádat, jestli je židovka, muslimka, sudetoněmka nebo všechno dohromady, a vám radostí svítí očka, protože láska ega přenáší a oba nakonec dojdou jistého usmíření. Oči má po árijci, nos po Rabi Löwovi a srdce ryze české, přesto se chlapci nedostává klidu a s radostí ji hodlá zaplatit test minulosti, aby věděl, s kým má po těch stoletích tu čest. Tomu říkám láska… Tady totiž nejde o vzhled, povahu nebo věno… Tady jde o čistou (k)rasu…doufejme.

14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tak to mi prijde jako extrem.... nejsem si jista, jestli bych zminovaneho chlapce neposlala k sipku...

Word-slinger řekl(a)...

To je mazec..mě by to třeba u sebe zajímalo:)

Enykl řekl(a)...

Taky bych do toho šla. Nechce to kamarád zaplatit i mně?

Markus řekl(a)...

Extrém? Mně to připadá jako nejromantičtější vyznání lásky, který jsem kdy slyšel.

En: Máš problémy s identitou? :)

Bílý Tulipán řekl(a)...

náhodou tohle na holky zabírá... jestli to na holku nezabere, tak asi není vhodná partnerka pro kluka, kterej to pronese

Markus řekl(a)...

moje řeč, ženský upištěný, kytky vám nosí každej druhej, ale že se konečně někdo zajímá o to, jaká ve skutečnosti JSTE? To je najednou křiku

Enykl řekl(a)...

Markus: problémy s identitou nemám, jen dlouhodobě čekám na romantiku, tak bych za vyzbání pokládala cokoliv, třeba i test :)

Anonymní řekl(a)...

zajímavý... že máš holku, šlo říct jednoduše, ale obalit to do genealogických neprodyšných keců, to je dílo mistra... pěkný den :-)

Markus řekl(a)...

Tak bacha, až tě bude hodný strýček zvát do svého sklepa na lízátko, abys to nebrala jako roztomilý projev senilní romantiky ;)

Markus řekl(a)...

Taky je to mistrovská ženská, takže jsem ani neměl na výběr :)

Anonymní řekl(a)...

A to se pozná z krve, jestli jsi žid? Ale prd. Žid se pozná podle obřízky (vlastní zkušenost)

Markus řekl(a)...

prej ti udělají na čtyři generace rodokmen... a ani se ti nemusejí dívat na pindíka.

Anonymní řekl(a)...

to je dobře, protože kdyby se mi koukali na pindíka, tak by toho moc nezjistili

Markus řekl(a)...

aby ses nedividila, doktoři dneska dokážou divy