pondělí 25. února 2008

Miluj svoji pokladní

Nemám v oblibě tlachat u pultu s pokladní. Většinou jsou víc zpruzený a otrávený než já, takže si vzájemně plníme tichou a svatou službu mlčenlivosti. Dneska - změna. Tesco - Tábor - velký nákup - a zádrhel. Problém k nepřekousnutí. Mladá pani bere do ruky balení vytřiprdelpapírů a vehementně mě začne přesvědčovat, že jsem je mohl mít se slevou. Kdybych měl kupón. O tři koruny na roli. Začne volat na informace, jestli nemůžu uplatnit slevu i bez kupónu. Zklamaně mi pak sděluje, že to bohužel nejde. Až mě píchne za ni u srdce.

Na řadu přijde zlevněný Red bull na 29,50,-. Cenová akce plodí reakci - teda to je nějaký drahý, ne? Vysvětluju, že jsou zlevněný. Obvykle stojí ještě víc. Otázku, proč jsem si nekoupil ten půl litr Extra drinku za 25,- přejdu úsměvem.

Jedeme dál.

Cherry rajčata. Stopka na jednu minutu. Pokladní vyloví z kapsy ušmudlanej papír - podomácku spíchnutej tahák - a hledá správný kód. Ten po dlouhé době najde. Problém? Cherry rajčata hledej příště po Šery. Začne se tomu nelidsky smát. Důvod? Už se jí to stalo dneska dvakrát.

Závěrem mě pokladní paní mladá uzemní bleskovkou - Teda vy toho ale máte. Udělala mi radost. Tohle mi už dlouho žádná žena neřekla. Sem budu chodit nakupovat, tady mě mají rádi.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Muhaha, pokaždý, když u gymplu čekám na bus, tak si říkám, musim se doma kouknout na ten blog..., a až dnes koukla.
Inu, příjemná návštěva.

A proč, že sis nekoupil ten levnější energy drink? .)

Markus řekl(a)...

ox: ten byl totiž na rozdíl od Red bull bez křídel;)