čtvrtek 31. prosince 2009

Mrtvá kočka na rozpáleném plechovém nárazníku

Letošní rok končí - čas postavit se před zrcadlo v koupelně, sundat ho ze zdi a pod tím správným úhlem si ho nastavit. Celej rok balancuju na hraně, jako by mi zvonila. Párkrát jsem stál před životním rozhodnutím zemřít (= smazat blog), na rok jsem propadl monogamii, obden se opíjel, abych mohl být obden střízlivý. Začal jsem věřit v boha a na půlnoční mši potají osahával kamarádku a popíjel whisku z placatice.

Jedl jsem maso, občas zeleninu, zřídka ovoce. Naučil se vařit boloňskou omáčku, navlékat kondom jednou rukou, nakládat ty nejlepší hermelíny, lhát cizím dívkám do očí a kvůli té jediné zapomenout na ostatní. Zjistil jsem, že když začnu tahat do lásky city, (ne)skončí to dobře, a uvědomil si, že když ji miluješ, tak je pořád co řešit.

Poznal jsem se zavázanýma očima rozdíl mezi skotskou, whisky a bourbonem, vyfotil se se Zdeňkem Pohlreichem a Petrem Mukem (s každým bohužel/bohudík zvlášť), zvracel na záchodkách v Lucerně, poprvé jedl sushi, zjistil, že když stará láska zrezaví, tak v obchodě prodávají balakryl.

Poslechl si desku Tomáše Kluse a líbila se mi, stále nepřečetl ani jednu knížku od Michala Viewegha, takřka bezchybně zahrál Nothing Else Matters od Matalliky na Guitar Hero a na opravdické klávesy se naučil opravdicky zahrát opravdickou koledu.

Můj otec mi letos poprvé po vzoru hollywoodských filmů řekl, že mě miluje, koupal jsem se nahatý v ledové vodě, jejíž teplota dosahovala velikosti mého penisu, a dostal k vánocům jako dárek vánoční růži. Viděl jsme, jak jednu kamarádku srazilo auto a druhé hráli na pohřbu Portishead.

Poprvé jsem se setkal s černovlasou psycholožkou, která mi místo svého srdce a duše ukázala radši ponožky. Zjistil, že olomoucké syrečky ve skutečnosti nejsou z Olomouce a v Sudoměřicích u Tábora srazil předním nárazníkem své stříbrné toyoty černou kočku a při pohledu do zpětného zrcátka uzřel, že jsem byl bohužel tím devátým, kdo ji v roce 2009 přejel.

Tak ať z nás nezbyde v roce 2010 stejně masnej flek.

11 komentářů:

Glebu řekl(a)...

Ja Ti taky preju nemene pozitivni novy rok.

T.

P.S. Citaty z Tveho blogu, aniz bych uvadel reference, budu pouzivat i nadale.

Anonymní řekl(a)...

Vyfotil ses s Polreichem? Tak to byla ta pánvička k Vánocům celkem trefnej dárek ne?

Nora Králičí řekl(a)...

amen.

a blog nemaž

Enykl řekl(a)...

Klobouk dolu, tohle je bilance... a věř, že ty ponožky byly hezčí a méně roztrhané
šťastný nový! *

Markus řekl(a)...

glebu: at slouží (ty citáty)

anon: zdenkovi by narostly štěstím vlasy, kdyby mě viděl vařit

nora: roger!

en: no když to říkáš

miloSKo řekl(a)...

Aj keď trošku oneskorene, predsa len všetko dobré v novom roku...
Blog každopádne nemazať :-)
"když ji miluješ, tak je pořád co řešit" je pravda pravdúca... Ale možno by sa to dalo navrhnúť Kofole ako návrh na novú kampaň :-)

Anonymní řekl(a)...

kostel byl dobrej ;) al.

Markus řekl(a)...

Milo: už jsem kofole psal, chtějí mě zažalovat za neoprávněné zneužití ochranné značky.

al.: velmi dobrej ;)

Blondyna řekl(a)...

fotku z Polreichem bych rada zrela... k Toyote Ti gratuluju- to je moje nejzamilovanejsi auto (hned vime, proc Te mam tak rada), a na whisky bychom mohli zajit... (bourbon jsem jeste nepila)

Markus řekl(a)...

hm, bourbon v toyotě nezní vůbec špatně!

Blondyna řekl(a)...

v toyote snad nic nezni spatne...