sobota 12. prosince 2009

Alkohol tester naruby jako Pražák z Ostravy Poruby

Nedávno jsem se zamyslel nad svým sklonem k alkoholismu. Když mi i babička chvějícím se hlasem vytýkala, že bych neměl tolik chlastat, nebo mě nebude chtít žádná holka a skončím s nějakou kurvou z Prahy (omluvte stařenku, je z Moravy), porozhlédl jsem se po svém mládeneckém bytě a najednou jsem pochopil, že to se mnou není až tak hrozný.

Sice se na kuchyňské lince lesknou jako alkoholické trofeje prázdné lahve od tullamore dew, ale jinak vítězí rozum nad játry a nealkoholické pivo nad Plzní. Daleko zajímavější ale bylo zjištění, v jaké části mého skromného bytu se birelly nacházejí.

Nechal jsem si tedy jedno volné odpoledne, abych v klidu stihl projít všechny pokoje a zjistit, jestli trávím víc času v pravém křídle, anebo v tom levém.

Výsledky byly ohromující. Nejvíce svého přeceněného času strávím za psacím stolem (4 lahváče), následuje červená pohovka (3 lahváče), se kterou se o druhé místo dělí barový pult, na němž odpočívají elektronické klávesy. Bronz bere koupelna (2 lahváče) a bramborová připadla ložnici.

Závěr ani ponaučení z toho neplyne žádný, protože se jednalo o nealkoholická piva. Od alkoholického testu jsem radši upustil, protože všechny prázdné lahve jsou na horní skříňce v kuchyni, takže bych podle všeho spal, snídal, čistil si zuby a provozoval praktiky neslučující se s dobrými mravy hned pod stropem vedle digestoře. No co by na to asi řekla babička?!

6 komentářů:

miloSKo řekl(a)...

Tak s takýmto prieskumom by som bol u mňa doma hotový veľmi rýchlo. Pár fľašiek od Plzne a jedna fľaša od vína sú v kuchyni v poličke určenej na sklenený odpad :-)
Tie prázdne pivné fľaše sú dokonca pozostatok po letnej návšteve sestry so skorošvagrom.
Čo z toho vyplýva? Jednak nemám doma bordel :-) a druhé zistenie je to, že doma prakticky nechlastám. Mne to samému fakt nechutí, na alkoholické zviera sa zmením len v príslušnej partii kamarátov...

Blondyna řekl(a)...

:-) Markusi, ty proste pobavis vzdycky...

Kate řekl(a)...

:D Milé zjištění, opravdu dáváš si záležet a alkohol pečlivě uklízíš na jedno místo:).
A to nealko? Holt pitní režim musí být..

Markus řekl(a)...

Milo: já mám taky vzorně uklizeno, že bych se mohl rovnou vdávat.

Kate: jsem holt už takový :)

Markus řekl(a)...

Milo: já mám taky vzorně uklizeno, že bych se mohl rovnou vdávat.

Kate: jsem holt už takový :)

miloSKo řekl(a)...

Na vdávání si ešte mladý, ešte si užívaj, kým máš čas :-)