pátek 17. července 2009

Tenkrát na východě za Ostravou

Tomuto blogu zvoní hrana. Ač v dobrém úmyslu, nechal jsem se ovlivnit v Ostravě jednou ulicí, která údajně s Ostravou nemá nic společného, a to město je ve skutečnosti úplně jiné, než jak jsem ho viděl já. Sypu si popel svého zesnulého dědy na hlavu. A jako trest na sebe uvaluju cestu na východnější východ, než jakým je Ostrava.

Dnes večer balím svůj malý ruksak, do něhož vložím dvě lahve jemné irské whisky, protože mě čeká drsná východní Evropa. Jeden z mých ostravských kamarádů mi dal totiž na výběr, jak odčinit tu špínu, kterou jsem plival na ostravské doly a kterou jsem vlastně zabil starého magdóna, co z hospody domů šel. Buď se zúčastním moravské swingers party, nebo pojedu na deset dní na kolo do Maďarska - Rumunska - Ukrajiny - východního Slovenska. Protože mám všech šest smyslů pohromadě, tak jsem propíchal špendlíkem svoji historickou sbírku barevných kondomů s příchutí lesních plodů a už druhým dnem chodím po Praze s cyklistickou helmou a usínám s dresem, který určuje trendy na Tour de France. Cyklistika je moje životní láska. Kolo je pro mě Silvia Saint s kotoučovýma brzdama.

Musel jsem sepsat poslední závěť a jeden z vás získá moji celoživotní sbírku webových pornoodkazů a básní psaných v blankversu. Rodina mi vyhrožuje, že za mě nebude platit ukrajinským kočovníkům výpalné. Preventivně mě proto vydědila. Neplakal jsem. Chápu to. Finanční krize zuří na každém rohu. Zlevňují i šlapky, tak proč by nemohla i moje rodina.

Pokud se tady do dvou týdnů neobjeví nic poeticky oplzlého, co souvisí s všehomírem a metafyzikou, zřejmě jsem byl přesvědčen rumunskými pastevci, že i dojení krávy může mít filozofický rozměr a že oslavné básně se dají psát i na čerstvě nakydaný hnůj.

Děcka, bude to fajné!

7 komentářů:

Kate řekl(a)...

Zajímavá verze pokání, ale myslím, že sis vybral dobře a nejspíš obahatíš své jazykové schopnosti nejen o prapodivná maďarská slovíčka:). To já sice mířím směr Tour de France, rozšiřovat své obzory do západního světa, ale bez kola tentokrát.

Blondyna řekl(a)...

bacha na recenzi Madarska... je to domovina meho muze a moje laska.. tak abys nevidel Blondynu cenit zoubky..... jinak na sebe davej pozor! A protoboha, at Te neopusti Tvoje oplzlost... proc bychom sem pak chodili, ze? Hodnych hochu je na netu tuny, ale my chodime sem... za Tebou...

Blondyna řekl(a)...

jo a jedna veta, co se Ti bude hodit... (uplatnovat na pekna devcata)
Holgyem, nem volna kedve sexhez velem? /Holďem, nem volna kedve sexhez velem/

Szia!

Anonymní řekl(a)...

Bude to fajne...už mám sbaleno...a pozor na Židy!

Lenka řekl(a)...

Ježiš ty jsi trdlo!!! Já bych na tu swingers šla s tebou :o)))) Rozhodně jsem míň nebezpečná než medvědi v Maďarsku a cikáni v Rumunsku! Doufám.

Bohdan řekl(a)...

Tak si to poriadne uzi .. na tu swingers party predsa len mozes ist kedykolvek .. a kebyze sa nevratis tak sa obetujem a pojdem s lenkou miesto teba :))

Aqua pura řekl(a)...

Tak dobrodružství zdar!