pátek 22. května 2009

Volte srdcem!

Blíží se volby do Evropského parlamentu, které jsem sice chtěl s rebelskou lhostejností bojkotovat, ale občanská povinnost je občanská povinnost, volit se půjde. Otázkou je koho.

Předvolební spoty českých politických stran patří k tomu nejvtipnějšímu, co Česká televize nabízí. Když údajně politicky nezávislá ČT stáhla z programového vysílání na nátlak politické strany jediný politicky-satirický pořad, bylo v televizní nabídce smutno. Situace se změnila až včera, kdy jsem natěšeně usedl k popolední siestě a jen tak si pustil televizi.

A ouha, předvolební klipy. Video ČSSD vypadá jako přes kopírák obšlehnutá reklama na Penny market; prostí občané země české mávají papírovými cedulemi a těší se, jak budou moct ždímat sociální dávky. Video ODS je studené jako polibek mojí praprababičky. Zelení jezdí na traktoru a mají mluvící krávy, co žerou bio seno a vedou filozofický dialog o biomase.

Zdálo by se, že už nic jiného nemůže tenhle trojlístek trumfnout. Jenže v tu chvíli se na mě z obrazovky rozesmějí zkřehlé oči geniálního guvernéra Balbínovy poetické strany, kterého poznáte podle černé buřinky, černého trička, černých kalhot, černého saka a myšlenek na světlé zítřky. Jiří Hrdina, šéf partaje, pojal svůj klip jako pořádnou kalbu - pivo, jointy a celonoční pařba. Ve druhé polovině ale dává nahlédnout do soukromého archivu, kde se ukazuje jako opilý, leč slušný děda, jehož vnoučata se před kamerou líbají a zalévají záhonek. Pokud máte srdce na levém místě, rozpláčete se smíchy i dojetím.

Hlavní slogan téhle party je Volte srdcem... Jestli chcete srát na volby, tak radši jděte k urnám a dejte hlas Balbínově poetické straně!!!

9 komentářů:

Nora Králičí řekl(a)...

Já volim fernet.

Markus řekl(a)...

to byste si s Hrdinou rozuměli.

Blondyna řekl(a)...

VOTE NORA!

Aqua pura řekl(a)...

A proto nemám televizi...

aseedi řekl(a)...

hlavne volte! ale otazkou je vazne koho?

nuclr řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
nuclr řekl(a)...

těch perel tam je daleko víc, doporučuju zhlédnout všechny klipy a poté jít volit s přirozením na správném místě..

ox řekl(a)...

Balbínka je můj adept na hlas, jen nevím, jestli je to co k čemu, volit malou stranu.

aseedi řekl(a)...

jen nevim jestli je to k necemu, volit.....