pondělí 4. května 2009

Klystýr je balzám na duši, ale vrásky vám nevyhladí

Asi stárnu. Poslední dobou se dokážu dojmout nad věcma, kterými jsem dřív cynicky opovrhoval. Ležím si takhle v trávě, piju pivo, nechávám se grilovat od sluníčka a spokojeně si hladím břicho. Přitom pozoruju kolemjdoucí a odháním očuchávající psy. Po deseti minutách pronesu větu, z níž by mě dřív zamrazilo na všech částech těla. A tím myslím opravdu na všech.

"Dokážeš si představit," říkám kamarádce, "až budeme takhle starý, budeme se loudat po parku s dřevěnou holí, budeme venčit každej svýho pudla a vrcholem životního blaha bude, když nás někdo pustí sednout v buse?" zaznělo moudro adresované spoluobčanům pamatujícím druhou světovou.
"To myslíš vážně?" na to kamarádka. "Já teda narozdíl od tebe neplánuju, že až mi bude šedesát, že budu jen venčit čokla a měnit si pleny."

Načež z ní začaly padat věty o tom, že i v pětašedesáti může člověk zažít bezva anál, aniž by se musel u dokora dožadovat o klystýr, a že spousta sedmdesátiletejch chlapů má mimina a že ta svěšená kůže a křečový žíly a vypadaný zuby a bílý vlasy a slepota a Alzheimer, že to všechno je jen tělesná schránka a že záleží, jak se člověk cítí uvnitř a že ona se bude cítit na dvacet a bude si vyšukávat klidně až do sedmdesáti, pokud jí vydrží kyčle.

Jde o to myslet pozitivně i na smrtelné posteli. A kdyby jste nevěděli jak na to, tak představa klystýru přece vykouzlí úsměv na tváři snad každému...

6 komentářů:

Enykl řekl(a)...

Jeden známý český fotograf nedávno vyprávěl historku o dvaadevadesátiletém muži, který se ve sprše vyspal se svou ošetřovatelkou, která mu pomáhala se mýt. Takže myslím, že můžeš mít před sebou ještě zhruba 70 pěkných let:)

panvicka řekl(a)...

Já se stáří nechci dožít a budu pro to dělat všechno možné. Člověk smrdí, pouští si do kalhot, má pudla a celkově je to nedůstojné.
Spoustu starých lidí co znám by anální sex nepřežilo...

Lenka řekl(a)...

:o))) mno, předně klystýr je děsná věc. A pak... doufám, že se nedožiju toho, až souložit nebudu moct anebo zapomenu, co to je a jak se to dělá. A pudla? Nikdy!!!!

Markus řekl(a)...

panvicka: tak to teda pánbůh s námi

lenka: klystýr? neznám nic lepšího :)))

enykl: není nad poklidné stáří... btw neříkalas, že děláš něco s psychiatrií? tam jsou prej taky přítulní staříci ;)

Lenka řekl(a)...

Myslela jsem si, že jsem zvrhlá. Nejsem. Ty jsi zvrhlý! :o))) Zkusil jsi někdy třeba sex? To je lepší než klystýr. Stopro.

Markus řekl(a)...

šukání je pro děti...