pondělí 8. června 2009

Volební urna není pisoár

Hrozný víkend. Lobotomie mozku alkoholem. Slavit titul není jen tak, děsí mě jen představa, že až budu dodělávat v zimě druhou školu, může mě to stát život.

Vypila se spousta alkoholu. Vykouřilo se hodně doutníků. Zapařilo se na festivalu a o to bolestivější je teď nastoupit do pracovního procesu. Matně si vzpomínám, že jsem byl v pátek i volit. Když jsem si zavolal taxíka, aby mě odvezl kamsi do centra, zbývalo mi pět minut, než přijede. A protože shodou okolností bydlím 123 sekund od volební místnosti, odběhl jsem si zatím odvolit. V tu chvíli jsem měl v těle asi tak 2 promile a na hodinkách 21:55.

Volební komise už měla poctivě zabaleno a čekala jen na úder desáté večerní. Prošedivělý předseda komise těžko hledal slova, když jsem vešel dovnitř a zdvořile pozdravil. "To snad nemyslíte vážně?" odpověděl. S úsměvem jsem mu vysvětloval, že je pořád čas, že to mám za minutu odvolený a že můžou bejt hrdý na to, že jsou jedinou komisí, který přišel volič tři minuty před koncem. "Hm," on na to, "a volební lístky taky nemáte, jak na vás tak koukám, co?"

Za plentou jsem všechny lístky viděl dvojitě a moc si nevzpomínám, koho jsem vlastně zakroužkoval. Chvíli jsem se motal po místnosti a hledal urnu, což jednu z dotyčných velmi pobavilo a zlomyslně čekala, co ještě provedu. Měl jsem chuť říct, co že to vlastně slavím, ale nakonec jsem jim popřál jen dobrou noc a na rozloučenou nechtěně vrazil do dveří. Místo na shledanou jsem slyšel jen pištivý smích a naštvané stařecké bručení. Když mě pak odvážel taxík, vystrčil jsem hlavu z okna a vysmátě zařval: "Tahle země není pro starý!" a cítil se hrozně dobře.



8 komentářů:

aseedi řekl(a)...

panecku, ja byl teda radsi volit pred odjezdem na vecirek, takze jsem byl mezi prvnima, taky divne koukali... a dal sis do obalky aspon "ten spravnej volebni papir"?

Kate:) řekl(a)...

Paráda. Tomu se říká skvělé popsání pocitů deliria, zaslouženého alkoholického opojení.

Lenka řekl(a)...

Chlapče, vypadáš nějak pobledle na té fotce :o) Hele, nemá ono se volit při smyslech náhodou? Není o tom něco v nějakém volebním řádu či co? Hele ale na mě u voleb taky divně koukali, páč tam seděla bývalá sousedka a kolegyně Bývalého a dobře věděla, že tam půl roku nebydlím a tak se zřejmě divila, proč jdu volit v Příbrami. Takže předpokládám, že zafungují tamtamy a bude plná ulice toho, jaká jsem vyžírka, že mám u Bývalého stále trvalé bydliště. Nu což... Ale lístek jsem vhodila správný. Naštěstí.

Markus řekl(a)...

As: jasné, tak na hadry jsem zase nebyl :)

Kate: ale ty drsná rána.

Lenka: No, bledej, napsal bych, že mám odkrvenou hlavu, ale někdo by si to zase mohl vysvětlit dvojsmyslně. Prostě jsem si jen šluknul doutníku a neudělalo mi to moc dobře :)

sníh a zase a zase řekl(a)...

*za takovýdle tě mám nejradši*

Blondyna řekl(a)...

no hele... ja volit jaksi nezvladla. neb jsme meli firemni teambuilding... jezismarjaaaa jeste ted je mi zle. Nu coz, jsem hanba... voleni se nepovedlo. Tak snad priste se dostanu k tomu abych zase volila voly...

kaača řekl(a)...

lol, ty starý uvědomělý sou nejvíc! dobře do nich a jen oslavuj dál!! ;)

Nora Králičí řekl(a)...

to je správný čech!