pátek 26. června 2009

Uzel v zadku nemusí být Radim

Zvrácenost lidské fantazie je nekonečná jako chuť žvýkaček Wrigleys. Vezmete si jednu do pusy, žvýkáte, žvýkáte a žvýkáte, až se vám z toho dělají boule v kalhotách.
Každej máme něco, žejo.
Někdo spí rád v ponožkách.
Jinej rád teplý pivo.
Někomu sedí mladší holky.
Jinýmu stojí jen při pohledu na 50+.

Existují ale lidé, kteří se vyskytují ve zvýšené koncentraci v mém okolí, jejichž existenciální choutky by posadily na metafyzickej zadek i Schopenhauera. Když jsem si s kamarádkou vybíral proutěnej koš do koupelny, kde bych mohl chovat svoje hady a krmit je smradlavejma ponožkama, dozvěděl jsem se, že ona hrozně tíhne k provaznictví. To neznamená, že by si ráda vázala uzly nebo se při sexu s oblibou nechala spoutat námořnickým uzlem a za zvuku lodních sirén vplula do přístavu rozkoše.

Celá věc je daleko prozaičtější. Ona totiž trpí neskonalou touhou. "Kousek, kde bydlím, máme krásné provaznictví," spustila nevinně. "A já pokaždé, když jdu kolem, tak dostanu hroznou chuť vejít dovnitř, koupit si ten nejkrásnější provaz a doma se na něm oběsit. Máš to taky?"

Koukal jsem na ní jako chlapeček na rozšlapané lego, a kdybych večer nemusel na Depeche Mode, koukal bych na ní asi doteď. Pak jsem si ale uvědomil, že ono je to vlastně svým zvráceným způsobem romantické. Smrt oběšením je cosi, co má v lidských dějinách stejnou tradici jako anální sex. Obojí praktikovali už ve starém Řecku, a zatímco análu většina nadšeně holduje, tak na ty provazy a zlámané obratle se už jaksi pozapomnělo.

Buďme proto rádi, že v našich lidských řadách existují osobnosti, které nám připomínají, že přestože některé věci se sebou zdánlivě vůbec nesouvisejí, ve skutečnosti jsou tak propojené, až se jednomu strachy sevřou půlky a druhému se hrůzou udělá uzel. A je úplně jedno kde...

6 komentářů:

Kate řekl(a)...

Tyto pozoruhodné choutky znevšedňují bytí, pokud jejich výskyt není přemnožený. Na druhou stranu je fajn, že někdo občas opráší stopy dávné minulosti.

Blondyna řekl(a)...

mas zajimavy kamaradky... zase na druhou stranu Ti jako autorovi poskytuji velmi mnoho inspirace .-)

Bohdan řekl(a)...

Je znama vec ze skrtenie pri sexe zvysuje rozkos. Len sa to samozrejme nesmie moc prehanat ze? :)

Markus řekl(a)...

Kate: ano, a těch to lidí bychom si měli vážit a zvát je na malé panáky rumu.

Blondýna: a ty největší esa si nechávám až na horší časy!

Bohdan: natürlich, když pak člověk chraptí v práci, každý mu je jasný, co se o víkendu dělo :)

Kate řekl(a)...

To pak radši panák na přání (nejen rum:))

Blondyna řekl(a)...

no, tak to se na ta esa tesim :-)