pátek 16. května 2008

O kytičkách a stařenkách


Galerie jsou pro mě stejně sexy místo jako pro impotenta bordely. Rád se o nich bavím, rád kolem nich chodím, rád o nich čtu, ale do nich jaksi nechodím. Naposledy jsem prošel před rokem všechny patra Tate Modern Gallery v Londýně, a to jen proto, že venku celej den pršelo. Vystavovali tam dva čtyřprocentní umělci pop-artově laděné výjevy ze svých sexuálních úletů a občas se u toho i kadilo. Fajn akce.


Můj život milovníka galerií je tedy neustále se obměňující variací na téma v prdeli byl a hovno tam viděl. Dneska ale došlo ke kulturní revoluci a on byl v Rudolfinu a viděl tam výstavu fotografa Gregory Crewdsona. (Kdo chce info, kliknout ZDE). Fajn chlápek, tenhle Gregory. Rád fotí přírodu a ptáčky a kytičky a autíčka a lidičky atakdále. Ale dělá to hezky zvrhlým způsobem, takže tu vidíte ruku mrtvoly v pokročilém stádiu rozkladu, kterou prorůstají ostny růže, jindy před vámi stojí nešťastně menstruující stařenka v pokročilém stádiu života a celé to je barevně vyumělkované, namydlené a vyšampónované. Asi jako když potkáte nádhernou blondýnu v růžových plavečkách, a nelidsky jí táhne z pusy.

Pozn.: Fotografie použity bez laskavého svolení autora.

5 komentářů:

Reza řekl(a)...

Hoj. Taky jsem chtěla jet do Archy, škoda. :P

Anonymní řekl(a)...

Crewdson byl moc dobrej, jojo. Ale to mi teda řekni, jak se to stalo, žes tam vůbec zalezl? :)

Markus řekl(a)...

Mám kamarádku, která naopak o galeriích nekecá, ale prolejzá je a venku zrovna pršelo:)

veruna. řekl(a)...

Díky za zmínění týhle výstavy. Zatim sem akorát koukala v metru na plakáty a rozhoupávala se, jestli na ní jít či nejít. Už sem rozhodnutá, pudu. :-P

teruda řekl(a)...

Ohó to zní jako zajímavý týpek odpborně řečeno :-) díky za tip